Orthodontie bij volwassenen #1

Binnen twee weken is het zover. Dan ga ik blokjes op mijn tanden laten zetten. Al veel mensen hebben gezegd dat ze niet goed zien wat het probleem is, maar dat is omdat mijn ondertanden weinig tevoorschijn komen. Ze staan schots en scheef, over elkaar, tegen elkaar aangeduwd wegens plaatsgebrek. En dit zorgt voor de nodige tandpijn en extra gaatjes. Het is dus niet enkel het esthetische dat me stoort.

Morgen moet ik twee tanden laten trekken om plaats te maken. Ik zit al de hele dag te wiebelen en nerveus te zijn omdat ik echt niet graag naar de tandarts ga, en twee tanden trekken terwijl ik bij bewustzijn ben… Het lijkt voor mij alsof ik naar de martelkamer ga.

Ik wil jullie en ook vooral mezelf een beetje up-to-date houden met het proces en de veranderingen die er gaan gebeuren. (Dusja, vanonder een begin foto – zonder getrokken tanden. Als je hier niet tegen kan, scrol dan niet volledig naar onder, of negeer deze posts J)

Vandaag dus nog eens achter snoepjes geweest, die zo goed plakken. Want dat mag vanaf 11/12 niet meer. En geen stokbrood. Aargh! Denk dat ik het met deze twee het lastigste ga hebben. Snickers eet ik niet, en zo in een appel bijten kan ik nu ook al niet. Dus geen gemis daar. Er zullen wel nog frustraties naar boven komen…

Ét voila, hieronder, een schone before-shot.

IMG_20181127_140241.jpg

 

2 gedachten over “Orthodontie bij volwassenen #1

Plaats een reactie